Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Onze producten
0

Vragen of inkooporder?
info@ddselectronics.nl

 1. Wat is R/P (Reverse Polarity)

  R/P is bekend onder meerdere namen zoals RP, Reverse Polarity, Reversed Polarity, of als letters voor het connector type zoals R-SMA of RP-SMA en tot slot weleens als reverse-SMA en Reversed SMA.

   

   

  Verwarring bij R/P

  Bij de connectoren zorgt R/P of Reverse Polarity voor de meeste verwaring. Wij zullen u hieronder een uitleg proberen te geven om deze onduidelijkheid voor u weg te nemen zodat u in de toekomst altijd van de juiste connector bent voorzien en een oplevering dus niet hoeft uit te stellen omdat er een verkeerde connector aan een antenne of kabel zit.

   

   

  Welke connectoren zijn er in R/P?

  R/P connectoren komen het meest voor bij SMA connectoren maar er zijn ook andere type zoals de TNC, BNC en N connectoren die een R/P variant hebben.

   

   

  Waarom R/P?

  Over het algemeen wordt R/P gebruikt voor 2,4GHz maar we zien ze ook toegepast bij 868Mhz of soms zelfs bij GPS. De SMA-Male R/P is ontworpen om niet per ongeluk een GSM antenne en een WiFi antenne om te draaien. Op een GSM router zitten maar meerdere aansluitingen voor zowel GSM als WiFi, door gebruik te maken van R/P connectoren weet een gebruiker welke antenne op welke poort aangesloten moet worden.

   

   

  uitleg verschil SMA R/P

  1 SMA-Female

  Een SMA-Female (nummer 1 op de afbeelding) heeft schroefdraad aan de buitenzijde daarom wordt deze connector een Female genoemd. Ook het contactpunt in het midden heeft een gaatje zoals men kan verwachten bij een Female connector dus dit is een normale SMA-Female. 

   

  2 SMA-Male

  Een SMA-Male (nummer 2 op de afbeelding) heeft schroefdraad aan de binnenzijde daarom wordt deze connector een Male genoemd. Ook het contactpunt in het midden heeft een pinnetje (centerpin) zoals men kan verwachten bij een Male connector dus dit is een normale SMA-Male. 

   

  3 SMA-Female R/P

  Een SMA-Female R/P (nummer 3 op de afbeelding) heeft schroefdraad aan de buitenzijde daarom wordt deze connector een Female genoemd. Echter het contactpunt in het midden heeft een pinnetje wat niet gebruikelijk is bij een Female connector daarom is dit een Female R/P connector.

   

  4 SMA-Male R/P

  Een SMA-Male R/P (nummer 4 op de afbeelding) heeft schroefdraad aan de binnenzijde daarom wordt deze connector een Male genoemd. Echter het contactpunt in het midden heeft een gaatje wat niet gebruikelijk is bij een Male connector daarom is dit een Male R/P connector.

   

   

  tabel SMA R/P uitleg
 1. Wilt u meer weten?

  Heeft u vragen over onze levering en service? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 0 337 337 of per mail via info@ddselectronics.nl.

  https://www.ddselectronics.nl/webshop/winkelmandje/
 • Snelle levering

  uit de voorraad leverbaar
 • Eigen productie

  importeur / distributeur
 • Maatwerk

  antennes, kabels en koffers
 • Advies

  altijd vrijblijvend
 • Vertrouwd

  actief sinds 1997

Prijswijzigingen, tekst-, zet- en prijsfouten voorbehouden.

©2023 DDS Electronics Europe BV | Ontwikkeld door SatDesign

DDS Electronics Europe B.V. is een onderdeel van de MCS Group