Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Onze producten
0

Vragen of inkooporder?
info@ddselectronics.nl

 1. Wat is 4G (LTE, LTE Advanced)

  4G is de 4e generatie mobiele verbindingen voor mobiele telefoons, De voorloper van 4G was 3G wat ook bekend is als UMTS netwerk wat weer de opvolger van was het GSM en daarvoor NMT netwerk. De stap naar 4G heeft ervoor gezorgd dat mobiel internet een vlucht heeft genomen, dit omdat mobiel internet vaak net zo snel en soms zelfs sneller is dan vast internet.

  4G is - net als GSM en 3G - in feite niets meer dan een reeks internationale afspraken over het gebruik van elektromagnetische golven, deze afspraken worden opgeschreven in standaardisatie-documenten. Apparaten die volgens dezelfde standaard werken, kunnen met elkaar samenwerken.

   

  4G vaak ook bekend als LTE (Long  Term Evolution) is in Nederland beschikbaar vanaf 2010, echter dit was nog maar op beperkte schaal en voor een selecte groep van gebruikers omdat dit netwerk enkel geschikt was voor de 2.6Ghz en daardoor ook geen landelijke dekking had. In 2013 was het LTE netwerk pas openbaar toegankelijk, als eerste was dit bij het KPN netwerk en een half jaar later kwam Vodafone en tot slot kwam eind 2013 ook T-Mobile online.

   

  LTE wordt door de meeste gebruikers gezien van 4G echter dit is niet correct LTE is eigen 3.9G en LTE advanced is pas de echte 4G standaard. Het nieuwe aan LTE advanced is dat er gebruik wordt gemaakt van MiMo antennes wat staat voor Multiple-In Multiple-Out en van Carrier-Aggregatie. De MiMo antenne techniek zorgt voor een betere propagatie terwijl Carrier-Aggregatie zorgt dat er over verschillende frequenties tegelijk een verbinding kan zijn om zo tot hogere snelheden te komen.

   

  Met de start van 4G/LTE was er ook dataoverdracht mogelijk in de vorm zoals we het nu ook kennen zoals surfen op het internet, dit was met de 2G verbinding namelijk nog zeer behelpen en met 3G was het mogelijk maar niet met de snelheden die we gewent waren van thuis internet. Door deze mobiele internet mogelijkheid werd 4G dan ook voor zeer veel nieuwe toepassingen gebruikt maar zijn er ook huishoudens waarbij er enkel 4G als internetverbinding is, in het buitengebied kan het namelijk voorkomen dat een 4G verbinding sneller is dan andere verbindingen die daar aangeboden worden.

   

  De snelheid van LTE zijn theoretisch maximaal in Nederland 125Mbps echter 30Mbps is de snelheid die over het algemeen gehaald kan worden, de doorontwikkelingen van 4G maken echter hogere snelheden mogelijk. Onder 4G valt ook LTE advanced (ookwel 4G+) en deze hebben een maximale theoretische snelheid van 450Mbps maar een realistische snelheid is 80Mbps (upload 25Mbps) dit is ongeveer 10x zo snel als het 3G netwerk.

   

  Net als bij 3G probeert 4G ook een constante verbinding te hebben omdat er enkel betaald hoeft te worden voor de verzonden data, dit in tegenstelling tot bij het 2G GSM netwerk waarbij er betaald moet worden voor de tijd dat de lijn actief is. Tijdens een 2G telefoongesprek zal er dus altijd een open kanaal zijn ook al is er geen overdracht van geluid omdat u even stil bent, bij 4G wordt echter alles in stukjes verzonden dus op stille momenten is er geen overdracht en enkel op de momenten dat er een overdracht moet zijn zijn er kanalen bezet, op deze manier kunnen er veel meer gesprekken tegelijkertijd actief zijn op dezelfde bandbreedte.

 1. Wilt u meer weten?

  Heeft u vragen over onze levering en service? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 0 337 337 of per mail via info@ddselectronics.nl.

  https://www.ddselectronics.nl/webshop/winkelmandje/
 • Snelle levering

  uit de voorraad leverbaar
 • Eigen productie

  importeur / distributeur
 • Maatwerk

  antennes, kabels en koffers
 • Advies

  altijd vrijblijvend
 • Vertrouwd

  actief sinds 1997

Prijswijzigingen, tekst-, zet- en prijsfouten voorbehouden.

©2023 DDS Electronics Europe BV | Ontwikkeld door SatDesign

DDS Electronics Europe B.V. is een onderdeel van de MCS Group