Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Onze producten
0

Vragen of inkooporder?
info@ddselectronics.nl

 1. Wat is 3G (UMTS, HSPDA, HSUPA)

  3G is de 3e generatie mobiele verbindingen voor mobiele telefoons, De voorloper van 3G was 2G wat beter bekend is als GSM netwerk wat weer de opvolger van was het NMT netwerk. De stap naar 3G heeft ervoor gezorgd dat we echt gebruik zijn kunnen gaan maken van mobiel internet wat doorontwikkeld is in 4G en 5G.

  3G is - net als GSM - in feite niets meer dan een reeks internationale afspraken over het gebruik van elektromagnetische golven, deze afspraken worden opgeschreven in standaardisatie-documenten. Apparaten die volgens dezelfde standaard werken, kunnen met elkaar samenwerken.

   

  3G vaak ook bekend als UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) is in Nederland beschikbaar vanaf 2004, 10 jaar na de komst van het 2G netwerk.  De eerste met een UMTS netwerk was Vodafone en een paar maanden later volgde KPN naar mate de jaren volgen komen er andere netwerken die later ook weer verdwijnen over overgenomen worden.

  Sinds 2020 worden er ook 3G netwerken gesloten, Vodafone is hiermee begonnen in Januari 2020 en KPN per 2022.

   

  Met de start van 3G/UMTS was er ook dataoverdracht mogelijk in de vorm zoals we het nu ook kennen zoals surfen op het internet, dit was met de 2G verbinding namelijk nog zeer behelpen. Door deze mobiele internet mogelijkheid werd 3G dan ook voor zeer veel nieuwe toepassingen gebruikt die voor 2G eigenlijk onmogelijk waren.

   

  De snelheid van UMTS zijn theoretisch maximaal 384 Kbps echter 250Kbps is de maximale snelheid die over het algemeen gehaald kan worden, de doorontwikkelingen van 3G maken echter hogere snelheden mogelijk. Onder 3G valt ook HSDPA Cat 4, Cat 6 en Cat8, een nog latere ontwikkeling maakt ook snellere upload mogelijk en deze heeft de naam HSUPA/HSDPA+. De theoretische snelheid van deze netwerken is tot 28.8Mbps. Het eerste LTE netwerk valt ook onder 3G met de noemer 3.9G maar wij zullen dit netwerk behandelen onder ons 4G netwerk uitleg.

   

   

  Het grootste verschil tussen GSM en UMTS is dat bij GSM een vaste verbinding wordt opgezet, tijdens een telefoongesprek zal er dus altijd een open kanaal zijn ook al is er geen overdracht van geluid omdat u even stil bent, bij 3G wordt echter alles in stukjes verzonden dus op stille momenten is er geen overdracht en enkel op de momenten dat er een overdracht moet zijn zijn er kanalen bezet, op deze manier kunnen er veel meer gesprekken tegelijkertijd actief zijn op dezelfde bandbreedte.

   

   

   

 1. Wilt u meer weten?

  Heeft u vragen over onze levering en service? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 0 337 337 of per mail via info@ddselectronics.nl.

  https://www.ddselectronics.nl/webshop/winkelmandje/
 • Snelle levering

  uit de voorraad leverbaar
 • Eigen productie

  importeur / distributeur
 • Maatwerk

  antennes, kabels en koffers
 • Advies

  altijd vrijblijvend
 • Vertrouwd

  actief sinds 1997

Prijswijzigingen, tekst-, zet- en prijsfouten voorbehouden.

©2022 DDS Electronics Europe BV | Ontwikkeld door SatDesign