Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Onze producten
0

Vragen of inkooporder?
info@ddselectronics.nl

1. Hoe gebruik ik de kabel-configurator?

Heeft u een draadloos product en wenst u hier een (buiten-)antenne op aan te sluiten, dan heeft u een kabel nodig tussen het apparaat (zender en/of ontvanger) en de antenne.

Omdat er zeer veel verschillende draadloze apparaten zijn zoals GSM-modems, Wifi-routers maar ook bijvoorbeeld draadloze ontvangers van uw elektrische roldeur/garagedeur zijn er ook enorm veel verschillende aansluitingen en ook de antennes zijn er met veel verschillende connectoren.

Het stappenplan is dan ook als volgt:

1. Welke aansluiting heeft uw apparaat.

Dit kunt u meestal terugvinden in de manual, de datasheet of op de website van de verkoper.
    U kunt eventueel ook kijken of u de connector herkent op onze connectorenpagina.
    Mocht u er niet aan uitkomen kunt u ook altijd een foto naar ons e-mailen.

Voorbeeld van specificaties:

stap1

2. Kijk dan welke aansluiting de antenne van uw keuze heeft:

3. Lengte van de kabel.

Meet nu de lengte die u nodig heeft om alles goed te installeren.

Bij een moeilijk meetbaar traject adviseren bij een touwtje te spannen op de manier zoals u later de kabel wenst weg te werken, op deze manier heeft u altijd de juiste lengte.

Denk hierbij dat iedere lengte die te veel is onnodig verlies geeft!

4. Juiste kabeltype.

Met de lengte bepaalt in stap 3 kunt u nu het juiste kabeltype gaan kiezen.

Hiervoor kunt u gebruik maken van ons advies of u kunt gebruik maken van onderstaand overzicht.

De configurator:

Nu we alle benodigde gegevens hebben kunnen we de kabel gaan samenstellen met de configurator.
    De eerste keuze is de impedantie, voor draadloze signalen is dit eigenlijk altijd 50Ohm, echter voor videosignalen wordt vaak 75Ohm gebruikt.

Na de keuze van de impedantie kunt u het kabeltype kiezen wat u bij stap4 heeft uitgezocht en tot slot voert u de gewenste lengte is -dit kan in mm (millimeters),  cm (centimeters) of m (meters)-. Kies hier eerst de eenheid en voeg daarna de kabellengte in.

Connector A:

Nu gaan de we de juiste connector kiezen, bij stap1 hebben we gezien dat het modem een SMA-Female heeft dus onze kabel moet een SMA-Male hebben.
    Kies eerst het type connector in dit geval SMA

Daarna kunt u kiezen voor de uitvoeding zoals male/female, normaal/haaks, en normaal of R/P. Nu krijgt u 1 of meerdere connectoren te zien, als er meer opties zijn kunt u hier kiezen welke variant uw voorkeur heeft.

Tip: klik op het vergrootglas om de connector op groot formaat te kunnen bekijken.

Connector B:

Dan kiezen we de juiste connector voor bij de antenne, bij stap 2 hebben we gezien dat de antenne een N-Female heeft dus de kabel heeft een N-Male nodig.

Aantallen en korting:

Tot slot kunnen we nog kiezen voor het aantal, hier zal automatisch de korting worden berekend.
    bij kabels van het type RG174, RG58 Aircell5 en CELF200 gaat dit per aantal (korting vanaf 10 stuks) bij de andere kabels zit de korting verwerkt in de meterprijs, bij 10 stuks van 10meter krijgt u de 100 meter prijs die een stuk lager is, hier worden geen knipkosten voor gerekend.

1. Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over onze levering en service? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 0 337 337 of per mail via info@ddselectronics.nl.

• Snelle levering

uit de voorraad leverbaar
  • Eigen productie

importeur / distributeur
  • Maatwerk

antennes, kabels en koffers
  • Advies

altijd vrijblijvend
  • Vertrouwd

actief sinds 1997

Prijswijzigingen, tekst-, zet- en prijsfouten voorbehouden.

©2023 DDS Electronics Europe BV | Ontwikkeld door SatDesign

DDS Electronics Europe B.V. is een onderdeel van de MCS Group