Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
Onze producten
0

Vragen of inkooporder?
info@ddselectronics.nl

 1. Wat is 5G (NR, New Radio)

  5G (NR) is de 5e generatie mobiele verbindingen voor mobiele telefoons, De voorloper van 5G was 4G wat ook bekend is als LTE netwerk wat weer de opvolger van was het UMTS, GSM en daarvoor NMT netwerk. De stap naar 5G heeft zorgt voor compleet nieuwe toepassingen die vroeger nooit mogelijk waren, dit omdat 5G vaak sneller is dan vast internet en dat het ook een enorm lage latency heeft, dit zorgt ervoor dat er zeer weinig vertragingen optreden waardoor bijvoorbeeld besturingen van auto's gebruik kunnen maken van het netwerk. (De latency bij 5G is 1 milliseconden en bij 4G is dit 50 milliseconden)

  5G is - net als GSM, 3G en 4G - in feite niets meer dan een reeks internationale afspraken over het gebruik van elektromagnetische golven, deze afspraken worden opgeschreven in standaardisatie-documenten. Apparaten die volgens dezelfde standaard werken, kunnen met elkaar samenwerken.

   

  5G vaak ook bekend als NR (New Radio) is in Nederland beschikbaar vanaf 2020, echter is dit nog niet op alle 5G frequenties omdat deze pas later geveild worden. De 3.5Ghz frequentie die erg belangrijk is voor de hoge snelheden van 5G is nog niet bereikbaar omdat deze frequentie nog gebruikt wordt voor het afluisterstation in Burum (Friesland). Deze frequentie zal in 2022 worden geveild. In een later stadium is het de bedoeling dat ook de 26GHz frequenties worden geveild. 

   

  Om de hoge snelheden te halen moeten de netwerken gebruik maken van hogere frequenties, het nadeel van hogere frequenties is dat het bereik hiervan minder is, daarom is de verwachting dat in de toekomst zeel veel steunzenders geplaatst gaan worden, dit kan dan bijvoorbeeld in lantaarnpalen of in bushokjes. 5G zal gaan werken met smart antennes, deze antennes zullen hun signaal gaan bundelen naar de gebruikers zodat er minder vermogen verloren gaat en de dekking beter zal zijn.

   

  De theoretische snelheden van 5G zijn enorm, deze zouden tot 800 gigabits per seconden (800 Gb/s) kunnen oplopen, de snelheid in de praktijk zal echter rond de 1Gb/s liggen (dit is 0.125gigabyte per seconden), dit samen met de zeer lage latency maakt het een netwerk met enorme mogelijkheden voor IoT. Dit ook mede omdat het netwerk tot een miljoen apparaten per vierkante kilometer aan kan sluiten op het internet.

   

  Net als bij 3G en 4G probeert 5G ook een constante verbinding te hebben omdat er enkel betaald hoeft te worden voor de verzonden data, dit in tegenstelling tot bij het 2G GSM netwerk waarbij er betaald moet worden voor de tijd dat de lijn actief is. Tijdens een 2G telefoongesprek zal er dus altijd een open kanaal zijn ook al is er geen overdracht van geluid omdat u even stil bent, bij 5G wordt echter alles in stukjes verzonden dus op stille momenten is er geen overdracht en enkel op de momenten dat er een overdracht moet zijn zijn er kanalen bezet, op deze manier kunnen er veel meer gesprekken tegelijkertijd actief zijn op dezelfde bandbreedte.

 1. Wilt u meer weten?

  Heeft u vragen over onze levering en service? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 0 337 337 of per mail via info@ddselectronics.nl.

  https://www.ddselectronics.nl/webshop/winkelmandje/
 • Snelle levering

  uit de voorraad leverbaar
 • Eigen productie

  importeur / distributeur
 • Maatwerk

  antennes, kabels en koffers
 • Advies

  altijd vrijblijvend
 • Vertrouwd

  actief sinds 1997

Prijswijzigingen, tekst-, zet- en prijsfouten voorbehouden.

©2023 DDS Electronics Europe BV | Ontwikkeld door SatDesign

DDS Electronics Europe B.V. is een onderdeel van de MCS Group